Jumping/Running/Crawling/Bouncing... Into The Shower.

Nu sticker jag in i duschen minsann. Jag ska upp kvart i sju imorgon, vilket är kvart i sex svensk tid för er som ville och inte ville veta. Vi har ju anpassat oss till den turkiska tiden nu så sveriges tid spelar ju noll roll här nere ändå. Tidigt är det i alla fall.

Vi hörs imorgon, förmodligen när jag kommer hem från våran lilla utflykt.GOOD MORNING! som min härlige nye vän Mustafa säger till det mesta.


Intervju med "Rewind&Play"

En intervju med gänget från Rewind&Play från bloggen: http://rewindandplay.blogg.se
"Rewind&Play(http://rewindandplay.blogg.se) är en filmblogg som drivs av fyra filmtokiga tjejer som heter Emma, Kajsa, Jenny och Linnea. De skriver om allt som rör film, kändisar och tv-serier, blandar filmfakta med egna tankar och kommentarer. "Hur länge har ni bloggat?
- Vi började blogga i slutet av november 2009, då var vi bara tre stycken men Linnea hakade på bara någon månad efteråt, svarar Emma. Dock har vi ju bloggat innan fast på privata bloggar. Jag tror jag har bloggat i två – tre år sammanlagt.
- Ja, vi har bloggat ett tag bra tag nu. Tiden går fort när man har roligt! inflikar Kajsa.

Vad är roligast med att blogga?

- När vi filmtipsar som gör läsarna nyfikna och glada. Det är en ganska oslagbar känsla att göra inverkan, säger Kajsa.
- Ja, det är roligt att få respons på det man skriver, säger Emma. Det är också super kul när man har massor att skriva om och vi försöker att inte krysta fram ett inlägg utan vi skriver när vi har något att skriva om. Det är nog det som gör det roligt att blogga. Och en annan sak som är roligt med bloggen är våra blogg-möten, haha.
- Älskar våra bloggmöten! Och sen är det ju skönt att ha en ursäkt för att se på så mycket film som vi gör! Skrattar Jenny.


Vad gör er blogg unik?
- Allt! Nej men att vi verkligen brinner för det vi skriver om och att vi har kul med det samtidigt, svarar Kajsa. Emma och Jenny nickar och håller med.
- Det är en personlig blogg där vi försöker plocka ut det mest intressanta. Mycket bilder och en blandning av olika saker med många olika återkommande kategorier, svarar Linnea.


Följer ni några bloggar, isof vilka?
Linnea följer en massa bloggar. Mest musikbloggar eller bloggar av folk som är intresserade av musik som kan ge bra musiktips. Dessutom av andra folk som helt enkelt är inspirerande på något vis.
Jenny följer också musikbloggar men även en del vänners personliga bloggar.
- Jag följer även Perez Hiltons blogg, älskar att han ger kändisar lustiga smeknamn och att man alltid kan läsa det senaste inom tv, film och kändisvärlden.
Emma följer också en hel del bloggar, men inga filmbloggar.
- Klart man kollar in på film-bloggar ibland, men jag vill helst inte påverkas att göra på ett visst sätt eller skriva om något som andra har skrivit, så jag följer ingen film-blogg. Däremot följer jag illustrationsbloggar, inredningsbloggar etc. Sådant som intresserar mig, näst efter film.


Vad gör en blogg "bra" ?
- Att den är personlig och att man vet vad man skriver om, tycker Kajsa.
- Den bör nog inte vara som alla andra, tycker Linnea. Den ska kunna tala till fler än bara personen i frågas närmaste personer. Att bara berätta om sin dag kanske är mindre intressant i mitt tycke.
- Jag håller med båda två, säger Emma. En bra blogg för mig är inspirerande, intressant text, bilder. Och en bra blogg för mig innehåller inte exakt vad man har gjort under dagen, vilka man har pratat med, tusen bilder på vad man hade på sig etc. utan den ska kunna, som Linnea säger, rikta sig till fler personer. Dessutom tycker jag designen är en avgörande grej om en blogg är bra eller dålig. Hellre stilrent än fullt med plotter och färger som skär sig.

Vad skulle ni ALDRIG kunna blogga om?

- Sådant man verkligen inte kan något om, tycker Kajsa.
- Jag skulle aldrig kunna blogga om vad jag har på mig eller vad jag har gjort under dagen, inte på våran blogg i alla fall. Dessutom skulle jag aldrig provocera folk för att få fler besökare, då är man rätt desperat enligt min mening, tycker Emma.
- Jag skulle aldrig kunna skriva om högst personliga saker eller om personer som stör mig. Man måste ju ändå någonstans veta att vem som helst kan läsa vad man skriver och att detta är Internet – sakerna kommer aldrig försvinna, säger Jenny.


Bästa sättet att handskas med negativa kommentarer?
- Kajsa tycker att man skall strunta i kritik om stavfel, eller hur mycket folk tycker att vi suger, för att det är inte värt att bråka om. Däremot kan man ta till sig konstruktiv kritik och tänka på det i framtiden.
Linnea tycker att man skall tänka på att det är någon människa bakom en skärm som sitter och skriver. Personen skulle antagligen inte säga något ute i det verkliga livet. Folk verkar tycka det är väldigt lätt att vara dryg på internet.
Emma anser att kommentarer som skickas anonymt till en blogg som är kränkande eller negativa på något sätt skall man inte bry sig om egentligen. Det är svårt, men man måste ignorera dem. Personen som skickar (som dessutom inte vågar stå upp för det man skrivit) är antagligen en osäker och avundsjuk person som tror han/hon är anonyma på nätet. Men man skall tänka på att man är aldrig riktigt anonym, det går alltid att spåra. Så får man en riktigt kränkande borde man polisanmäla.
Jenny håller med sina vänner:
- Handlar kommentaren om stavfel eller liknande har personen troligtvis alldeles för mycket fritid och ifall det är kränkande kommentarer gör man bäst i att ignorera dem.


Vilken blogg har inspirerat er mest?
- Menar du filmblogg som inspirerat oss? I sånna fall måste vi säga – ingen. Vi läser inte andra filmbloggar, svarar Emma. Och det är ingen filmblogg som inspirerat oss att börja blogga.

Vad föredrar ni, korta eller långa blogginlägg?
Kajsa tycker att de skall vara mittimellan, men då får det inte vara som en enda lång mening för det orkar ingen läsa. Intressant fakta, personligt och flyt är nyckelorden!
Linnea tycker att det skall vara både och. Jenny tycker bäst om korta och koncisa inlägg med intressant text. Även Emma föredrar korta intressanta inlägg, frågan är bara vad man definierar korta inlägg. Långa inlägg går också bra OM det är en som skriver bra svenska, inte har allting i samma stycke och inte har smilisar i texten. Och att innehållet är intressant.


Vart är ni/vad gör ni om 10 år?

- Filmrecensenter i hollywood eller...? säger Linnea och skrattar.
- Ja! Det hade varit något, inflikar Emma med ett skratt. Då kan vi ju se filmerna före Sverige!
- Eller så är det vi som gör filmerna?! Filmregissör kanske vore något? undrar Jenny.
- Ja eller vem vet, Rewind and Play kanske är Sveriges största filmblogg? Skrattar Kajsa.
Emma hoppas på att bloggen fortfarande lever om 10 år. Även om vi alla troligtvis kommer flytta runt i världen, så håller bloggen oss tillsammans.
Någon snäll men dum själ som vill sitta och kolla igenom en massa oviktig skräpmejl?Nej. Jag vill inte.
Det här får man om skriver upp sig på en massa skit. Problemet är väl bara att min vanliga mejl ligger där i mitten. Åh. Jag brukar faktiskt ha ännu mer mejl att sortera så jag borde väl vara glad I guess.


Bohemian Like You.

Lite mer The Dandy Warhols, ni vet att ni gillar det :)

The Dandy Warhols – Bohemian Like You


Jag börjar bli väldigt väldigt trött nu av någon konstig udda irrelevant anlending. Det skulle inte förvåna mig om jag snart slog huvudet i tangentbordet och tuppade av. Detta som en förvarning inför kommande inlägg, tänkte jag.Turkiet börjar tröttna på oss.

Så sant som det är sagt. Jag vet inte hur länge vi har varit här i Alanya nu men jag skulle gissa på runt nio dagar. Visst är det varmt, skönt, trevligt och allt det dära men jag måste erkänna att jag faktiskt börjar längta hem lite. Lite i alla fall.

Mina så kallade "pojkvänner" tycks också ha börjat tröttna på mig, alltså dom på hotellet. Inte många resenärer som stannar i Alanya i två veckor verkar det som. Efter ungefär en vecka har dom börjat tröttna på mig känner jag. Knappt att dom hälsar minsann, näe, nu är dom andra nya köpglada kunderna mycket intressantare jaha?! Okej, jo jag fattar, allt är bara ett försäljningsknep men lite hade man ju vant sig vid uppmärksammheten minsann mhm?! :@
Jag är helt sjukt seriös.

Näe. Jag saknar mina små babianer(också kallat vänner)hemma i Sverige, min säng och annan mat än kebab(misstolka mig rätt, det är inget fel på turkisk mat, speciellt inte nu när jag nästan kan äta igen). Men, det jag kommer sakna med Turkiet är värmen(som ofta är lite fööör hög), kebaben(vadå säga emot sig själv?) och att se bra ut i alla lägen. Jag menar inte att jag faktiskt gör det, men det är helt okej när turkar i lite yngre generationer åtminstone låter mig tro att jag inte ser ut som en.. gås.

I övrigt så har vi just kommit tillbaka från en liten tur till stan. Gissa vem som måste vakna innan halv åtta imorgon förresten? Vi ska på någon form av utflykt innehållande marknad och grejer. Halv åtta är alltså halv sju svensk tid. Helt otroligt vad dom ska hålla på plåga oss, pfft!

Time For Extending?

Jag är riktigt trött på mitt utseende just nu. Jag ser så.. tråkig ut. jag vill göra någon lite större förändring så att jag inte ser ut som.. vaaaaanligt. Tror jag.

Detta var ganska spontant men jag funderar på att kanske skaffa extensions igen. Jag hade det i höstas men färgade sedan håret i en annan färg så att mina extensions inte längre hade samma nyans och så var det så ansträngande att sätta i jämnt. Jo, jag fattar väl också att det inte kommer bli lättare att sätta i nu än vad det var då, men jag undrar om inte det kanske kanske kanske är värt det.

Jag målade upp mina funderingar i Paint. Mycket vackert, må jag säga.Exakt så jag vill ha det, absolut.

Mitt hår växer väldigt långsamt i allmänhet och att klippa det kort i somras var väl ungefär det sämsta jag kunde ha gjort. Nu kan det ta 17 år till innan det blir normal långt.

Jag funderar också på att färga håret.. i någon kul färg kanske? men vilken färg isof? förslag tas emot med öppna armar minsann :)


Vi kör på med en dagens. Bara för att jag aldrig gör det. Liksom.

Liksom är ett väldigt bra ord har jag upptäckt.

Dagens:

Kläder - ehm.. jadu.. blåmönstrad klänning och svarta shorts.

Planer - om min mage tillåter mig att gå ut ur hotellrummet är det nog lite shopping i lokala butiker som gäller.

Tummen upp - jag mår lite bättre.

Tummen ner - äcklig frukost. magen gillade inte läget.

Väder - hmm.. det är soligt här 360 dagar om året skulle jag tro? så, sol.

Mening - ...vadå?

Drog - The Dandy Warhols, grymt band det där må jag säga :GOkej, det där var inge kul. Jag fattar inte hur folk orkar hålla på med outfits och "dagens-listor". Jag skulle aldrig orka ta kort på mina kläder varje dag. Det räcker med att jag tvingas se dom på mig själv hela dagen, inte skulle jag vilja föreviga minnet av alla mina så kallade "outfits" eller i mitt fall snarare, "det-jag-hittade-som-kändes-bra -kombinationer"
"Another promise, another scene, another packaged lie to keep us trapped in greed."

Det har tagit mig.. jag vet inte hur länge, att hitta en lämplig rubrik till det här inlägget. Jag är seriöst sämst på rubriker. Det går inte. Så jag bestämde mig för att helt enkelt stjäla någon trevlig mening ur en trevlig låt. Då fick jag istället problem att välja låt. Det blev i alla fall Muse. Bara för att jag gillar dom.. liksom.

ÅH, ni är så sjukt intresserade av det här eller hur? mhm, tänkte väl det.

Nu kommer jag inte på varför jag skulle blogga egentligen, the rubrajk ruined the inlägg säger jag bara. Äh.

Oh well... - GOD MORGON VÄRLDEN!


Kåta grabbar saknar självrespekt i största mån.

Vad som helst duger. Även en tjej som just har avslöjat att hon sitter och grillar "getar"(en intern pluralböjning av substantivet "get" för er lite mindre.. begåvade :)) sådär på kvällskvisten en tisdag. Henne skulle man inte ha något emot att se i camen, nejdå, hon kanske till och med strippar av en get eller två.

Såklart att han vet vad getar är, han är ju inte född igår han, pfft!

Tro fan att jag glömde det extremt smarta jag hade planerat att skriva här.

Här sitter jag. På vårat hotellrum. Riktigt härligt sätt att spendera en tisdagskväll på må jag säga. Inte annat när man inte kan följa med de andra på restaurang-tripp, ty man kan inte äta.

Så jag slänger in lite random bilder som jag hittade när jag laddade över grejer från kameran, nu när jag mår lite bättre. Jag funderar dock starkt på att fixa en macka, med risk för att jag inte kommer kunna sova inatt.Jag tog kort på mitt droppi-dropp. Det fanns faktiskt lite mindre roliga ögonblick på sjukhuset också. Svårt att tro, jag vet.Doktorn bytte namn på mig. För er som inte fattar grejen, jag heter inte Gustafsson.. eller whatever det där ska föreställa.

Jag kör på för fullt med dropp-saken. Jag vet inte vilka hastighetsbegränsningar dom hade på det där sjukhuset, men jag körde i alla fall i nästan 150 ml/h.
De förgiftade körsbären.
Är det bara min medfött perversa hjärna som ser ett könsorgan av något slag på vårat hotells logo?
Jag skulle stolt ta bild på min solbränna efter ungefär andra dagen här i Turkiet. Resultatet blev ju ganska värdelöst.. må jag säga.Någon hade roligt med after sun-krämen.


Åh, jag blev helt plötsligt väldigt hungrig. Inte så konstigt om man vet att jag senast åt middag i fredags. Resten har varit en halv macka här och där. Jag är rätt säker på att jag kommer ångra det här snart.. men jag kör på med en macka och ser vad som händer..

While I was dead..

Åh, död har jag minsann varit de senaste dagarna. Nästan i alla fall. Jag orkar inte berätta detaljerat om allt som har hunnit hända under de senaste dagarna, men det började i alla fall med att hela halva släkten kom ner hit till Alanya.

Under den tiden hade mamma hunnit hamna på sjukhus för att hon mådde så dåligt av magsjukan. Hon kom hem från sjukhuset den dagen, men hann inte vara hemma särskilt länge innan både jag och J-O upptäckte att vi också var magsjuka. Det bästa jag någonsin har varit med om, absolut. Det gick inte att dricka vatten utan att det inom några minuter kom upp(för mycket information kanske det där..).

Det blev bara värre och mammsen som nu var hyfsat frisk och hemkommen från sjukhuset ringde hit samma doktor-pojke till hotellet som också hade behandlat henne. Vid det här laget var jag halft medvetslös, kunde varken dricka eller äta och fick åka rullstol runt på sjukhuset. Det var kul, eller ja, hade varit om jag hade varit tillräckligt vid medvetande för att faktiskt uppfatta vad som pågick. Väl inne fick jag dropp och blev drogad tillräckligt för att nästan kunna sova. Nästan.

Jag ska säga er, det är mycket lättare att ta sig in på ett turkiskt sjukhus, än vad det är att ta sig ut från ett turkiskt sjukhus. Speciellt när "dagisbarnen", som J-O och jag döpte dom manliga sjuksköterskorna till, kan varken engelska eller sjukvård.

Igår kom vi i alla fall ut och så länge jag låter bli att äta mår jag hyfsat bra, men ibland så glömmer jag det minsann. Som alldeles nyss när jag fick för mig att det skulle vara en bra idé att ta ett par tuggor av min Twix. Det var inte en bra idé kan jag avslöja.

Åh, det här blev just det mest intressanta inlägget jag någonsin har skrivit känner jag. Odetaljerat vart det här ja..Not If You Were The Last Junkie On Earth

I never thought you'd be a junkie because heroin is so passé


The Dandy Warhols – Not If You Were The Last Junkie On Earth

Wündershönt, som jag skulle ha uttryckt det om jag vart tysk.

Där rök den semestern. Okej, hela semestern är väl inte helt borta måste jag väl erkänna. Låt oss säga såhär..Igår köpte mammsen körsbär. Igår åt mammsen körsbär. Igår åt mammsen MYCKET körsbär. Idag har mammsen magsjuka och kan inte ta sig ur den o så obekväma hotellsängen. Skulle inte kunna komma mera lägligt nu när släktfolket kommer hit idag också. Åh. Aja, no one's to blame antar jag.På tal om wünderschön förresten.. är det ingen som har upptäckt hur sexuella tyskar faktiskt är? Jag menar, alla dessa kärleksbesatta par åker till Paris för att det är "romantikens stad", för att franska är det vackraste språket i världen och blablabla and so on.. men hur sensuellt kan det egentligen bli med en massa Charlie Chaplin look-alikes med röda baskrar, blåvitrandiga t-shirtar och bagetter, på gatorna?(vaddå fördomar?)Alla dessa lama kärleksförklaringar, Je´t aime och Eiffeltornet.. det börjar bli ganska gammalt nu, i alla fall i min mening.För några veckor sedan var jag i Tyskland. Vi hann inte långt över gränsen förrän "danke schön" slank ur en aboriginal-tysk, helt utan vidare. Om det är någonting som jag uppfattar som sexuellt så är det väl människor som konstant måste slinka in "schön" i allt dom gör. Schön är motsvarigheten till svenskans "skön", jo jag vet, men jag kan inte annat än att läsa mellan raderna när varje tysk som krossar ens väg måste nämna ordet "schön" minst tio gånger under en fem minuters konversation. Kön kön kön kön kön. Ganska nödvändigt i sexuella sammanhang skulle jag nog säga? WünderSCHÖN, bitte SCHÖN, danke SCHÖN.Är det något vi skandinaver har missat? Tyskarnas dolda raggningssätt? Något vi kanske borde ta efter och börja förstå?Jag tror att Frankrikes tid som ägare till titeln "mest sensuella/sexuella/romantiska land" är över. Släng dig i väggen Paris, vi bygger en röd kvarn i Berlin så är Tyskland ready for take off.
 


Högst oredigerad bild och en massa annat trams.

MYCKET VIKTIG INFO: JaH hade tänkhht ha stoowrrh bookstaw i början på warriiiiije ord i ruwbrihkeenn meh sen kom jaH fram tiiill att deh var liiiiiite för mycket "bilddagboken, nivea kräm, 2008". Just so you know.


Åh, nu är det bönestund i den wünderbara moskén alldeles intill som väckte mig klockan fem imorse. Det är muslimernas heliga veckodag idag och varje gång jag tänkte att nu äntligen är bönestunden slut, ja då minsann, då började dom om. Härligt det där. Imorgon kommer mina finska släktingar till deras hotell här i Alanya så det blir fullt ös resten av de tio dagarna som vi har kvar i Turkiet.

Jag tänkte också att jag slänger in en wünderbar-utan-smink-bild på mig i det här inlägget också så att ni liksom inte glömmer hur jag ser ut. Fast det kanske ni ville? Åh.

Som en avslutning på det här inlägget tänkte jag tipsa om en grymt bra hemsida för er som vill ha fler besökare på ett väldigt ENKELT sätt och inte redan är medlemmar här. Bloggtrafik.nu.

Det enda du behöver göra är att registrera dig via länken ovan, helt gratis såklart. Du samlar poäng när du besöker andras bloggar genom Bloggtrafiks länk, och får då fler och fler "garanterade besökare" till din egen blogg.

Super enkelt och faktiskt ganska kul!


Vissa säger vad som helst för att göra affärer.

Vi träffade på en "trevlig" säljare häromdagen.


*Jag och mamma går in i en affär vid gatan*

Säljaren: Please come in here, look at this, look at this please.

Mamma: Yes..

Säljaren: You want to buy nice bag, lady? And you have nice dress too.. *kollar på mammas bröst*

Jag: No, we're just looking..

Säljaren: Looking for what? what do you want lady please? I give you special price for this *pekar på något*

Mamma: No, it's okay..

*Vi börjar gå mot utgången*

Säljare: I have headache!

Mamma: Well that's not good, you should take something for it.

*Vi går ut ur affären*

Säljare: Please lady.. Oh I hate my life!....I HATE my FUCKING SHIT life!

En uppdatering från Kalkonen.

Åh, egentligen har jag ingen aning om vad jag ska blogga om. Egentligen hade jag planerat att göra en punktlista men sen kom jag inte på vad jag skulle skriva på den.. så det blev helt enkelt nada punktlista minsann.

Jag tar svaren på dom ganska självklara frågorna först(även om jag inte verkar ha några läsare..).

Nej, jag är inte speciellt brun. MEN jag planerar att bli.
Ja, jag har shoppat lite men jag är minsann inte nöjd på långa vägar.
Nej, jag är inte gift. Än.
Ja, i Turkiet kan man bada i havet även om det viftar röda flaggor lite överallt.
Nej, jag vill inte åka hem. Förutom att jag saknar mina små bötter hemma i Sverige :G
Ja, jag har varit med om en av de få regndagar som Turkiet faktiskt har. Det var inte lite regn, det var lite mer.. orkan. Inget som kan mäta sig med svenska vindar i alla fall.
Nej, jag har inget mer att lägga till på den här listan för tillfället.


Jag är helt säker på att det här var exakt det "ni" undrade över. Inte så att jag skrev ner en massa random saker som har hänt här eller så alltså.


Min meny på bloggen ser konstig ut på den här datorn (dvs den har hoppat ner till slutet av sidan..)era också kanske? (åh, det här har såå med Turkiet att göra..)

Hmm..

...syns det att jag har haft ett plåster här?Dagens Turk-lärdomar - sammanfattning.

* Jag är numera bortlovad till en kille i personalen på vårat hotell. Han lovade att fixa J-O:s frisyr om han fick mig i utbyte.

* Mitt passfoto matchar inte riktigt mitt nuvarande utseende.. killen i receptionen tyckte detta var ganska underhållande må jag säga.

* Tittar man på en turk är det 110% chans att han snart ler och säger "Hello, how are you?" Trevliga grabbar det där.

* Grabbar? Ja, det verkar som att det är det enda könet som finns i det här landet.

* Jag ser ut som en 15-åring utan smink(BIG DEAL, hallå, jag är ju faktiskt TVÅ år äldre i verkligheten..)Jag ser inte detta som något positivt, även om killen som hyr ut solsängar försökte försäkra oss om det.

* Min "säng" är praktisk, men ack så obekväm.

* Vårat hotell har disko utanför våran balkong 24/7. Härligt må jag säga. Eller kanske inte riktigt 24/7.. det slutar faktiskt innan klockan fem på morgonen då dom har bönestund i moskén alldeles intill. Det går inte att undvika. Speciellt inte när det sker fem gånger om dagen. Allah verkar dock vara ganska flexibel, iaf i Turkiet.. Har man affärer att göra/ser man en kvinna är det mycket förståeligt att man inte kan närvara vid bönen.

Jag gillar det här stället. Fast det hade varit ännu bättre om Air Conditionen hade funkat i vardagsrummet.. aka. mitt sovrum.
Alalalalalalanya.

Varmt är det, kan jag ju garantera. Vi la oss runt halv tre och vart tvungna att gå upp redan vid halv åtta, vadå att jag är trött idag?

Turkar är för övrigt himla trevliga, i alla fall de flesta. Deras flygplatser(i alla fall inte den vi var på)är inte dom mest organiserade dock. Men dom gör allt för att få göra affärer.

Vi stannade på något kebab-ställe på vägen till Alanya med bussen och mammsen frågade guiden om han trodde att det skulle vara möjligt att få en kebab utan bröd då hon är glutenintolerant. Nej, sa han bestämt men försökte hjälpa henne ändå. Det är väldigt att underhållande att se turkar förtvivlade, må jag säga. För det är just vad dom blev när dom upptäckte att dom inte hade eller förstod det hon ville köpa. Snart stog hela halva släkten i det där lilla kebabköket och försökte reda ut problemet. Fort gick det ska jag säga er, dom är effektiva när det kommer till affärer minsann. Till sist hade mammsen en tallrik med kebab och alla dess tillbehör + fyra gafflar. Lite väl effektiva ibland.

Jag befinner mig i Kalkonen.

Klockan är runt två i Alanya. Det är varmt så in i kattskit och jag har just fått tillgång till internet.

Jag uppdaterar imorgon.

Hello, my name is FAILEUR.. oh sorry, I failed on the spelling.

Näe, som rubriken lyder så känns det som allt jag har försökt göra ikväll har failat rätt hårt faktiskt. Jag har vaxat benen, målat tånaglarna och fingernaglarna. Allt blev dåligt. Hur lyckas man, undrar jag då? Efter vaxningen har jag sammanlagt tre plåster på benen + en stor vaxfläck på ena benet som inte vill försvinna, efter tånagel-målningen ser det ut som att en fyraåring har gått loss med lite målarfärg på mina tånaglar, och fingernaglarna blev bara.. fula.

Åh, positiv är mitt andra namn. Näst efter failure :)

Vi får hoppas att morgondagen blir bättre än såhär. Jag kanske uppdaterar imorgon på förmiddagen, men annars hörs vi igen när jag befinner mig i en annan del av världen! :)


som när man inte vet vad man ska ta sig till.

Just nu känns allt helt konstigt. Precis som att den där meningen jag just skrev är ett ganska konstigt sätt att börja ett inlägg på. Precis som att det känns ganska konstigt att blogga efter att ha varit ifrån det i.. hmm.. ett dygn? Precis som att jag faktiskt ska åka till Turkiet imorgon. Precis som att min stol just nu känns för låg. Åh, nu hjälpte det :)

Jag vet liksom inte var jag ska börja. Jag har packat i princip allt jag ska ha till Turkiet imorgon men jag har fortfarande en del att göra innan jag åker imorgon. Var ska man börja?

Jag tycker minsann att vi börjar med att se vad som finns i kylskåpet, min mage håller med.

Blogg.se har skaffat en ny webbadress.

Har ni hört att blogg.se ska byta webbadress? Ja, dom tyckte att www.blogg.se var lite för uppenbart, så dom bestämde sig för att byta till något lite mer originellt. Dom är nu alltså den första hemsidan med kommatecken mellan varje ord istället för punkter.
Allvarligt? Såhär går det när man försöker skriva något samtidigt som man kollar åt något annat jävla håll.


Nu måste jag börja städa.


två dagar innan dagen med stort jävla D.

Ja minsann, nu är det bara två dagar kvar tills jag sticker till Turkiet, Alanya minsann :)
Jag har fått reda på att jag kan ta med mig en liten bloggdator också och det ska finnas internet på hotellet så bloggandet kommer nog inte fullständigt dö när jag är där i alla fall.

Idag på schemat står övernattning med två goda väninnor, så det ska bli mys. Innan det ska jag försöka få ordning på det här stöket som just nu härjar i vårat hus. Oerhört intressant inlägg må jag säga, men det är väl så det brukar bli när jag bloggar.


Jag kommer säkert börja missbruka den här webcamen nu när jag äntligen har fått en. Jag lovar, jag ska förvana er att blunda om jag börjar visa upp mig utan smink med ljuset på.Åhja, de bästa bilderna är tagna när man precis har vaknat... right..

Äh.

Nu är jag hemkommen och mätt minsann, har precis käkat. I stan blev det inte mer handel än mat på donken och som sagt webcamen, jag är rätt nöjd att jag inte köpte en himla massa onödigt, vilket jag oftast brukar vara rätt bra på att göra.

Testade camen lite förut och jag måste säga att jag borde ha köpt en sämre. Den här är ju så skarp att den minsann inte döljer några hemskheter i ansiktet, nej, den här visar allt och lite till. Härligt, må jag säga.

Ohja, überkool.Stäng munnen.Hej, jag ser ut som en fisk.Ohyes, lite fjortis-pose med handen framför munnen.
Nu är det bekräftat. Kameror avskyr mig.


Sitter med Folh på donken. Fikastunden ble...

p100617009 (MMS)

Sitter med Folh på donken. Fikastunden blev inte som planerat eftersom vi blev aningens sugna på hamburgare istället. Jag har i alla fall inskaffat en webcam som planerat så jag är rätt nöjd minsann (:


Vink vink vänner små.

Om en halvtimma sticker jag till stan med FolH (som en av mina vänner kallas) för lite fika och eventuellt en del shopping. Ska kolla om den där snygga kavajen jag bloggade om tidigare finns på H&M.
Kommentarsvar och uppdatering sker när jag kommer hem.


Tjingis pingis så länge 8)

Sadisten i mig vaknar till liv.

Jag trodde att något allvarligt hade skett när mamma plötsligt ropar på mig från vardagsrummet.
Till min förskräckelse var detta hon hade hittat i fönsterkarmen när hon hade öppnat fönstret. Är det fel av mig att vilja förstöra, krossa och döda hela gänget? I guess so.

Klicka för att se större bild. Min kamera är inte det bästa när man ska zooma och hålla på dock.Någon som kan se vad det är? Eller är det ganska uppenbart kanske?

Eicchhh and Emmm = H&M

Såg just den här kavajen på en blogg och jag måste säga att jag tycker att den är typ SÅHÄR snygg *visar med händerna*

Åh, synd bara att jag har shoppingförbud ända tills Turkiet. Förbannade shoppingberoenden.Dags för en nyttig och näringsrik frukost....

p100617001 (MMS)

Dags för en nyttig och näringsrik frukost.. NUTELLA!


FORRREEEEVERRR.

Min dator finns i nedervåningen på mitt rum, så långt ifrån civilisationen som möjligt alltså. Med civilisationen menar jag väl övervåningen, för det är där mina föräldrar bor och där vi har typ.. allt, vardagsrum, kök etc..
Fast om man ska räkna med folk utomhus som civilisation(no shit Sherlock!) så är det faktiskt JAG som bor närmast ytterdörren...

ANYWAYS, det var inte det jag skulle haka upp mig på, utan det faktum att jag kan höra tv:n från övervåningen där min mamma just nu sitter. Jag har suittit här i ca. en halv timma.. eller lite mer kanske.. och har hört Forever med Chris Brown spelas en sådär.. hmm.. TRE gånger totalt?! Jag bli uppriktigt intresserad av vad hon egentligen kollar på där uppe faktiskt. Inte bara det att samma låt har spelats TRE gånger, men att dom, av alla låtar i hela världen, valde en med Chris Brown? Hmm..

Varför jag föraktar Chris Brown? Efter vad han gjorde mot Rihanna så har jag VÄLDIGT svårt att ens lyssna på hans musik. Kalla mig löjlig för att jag blandar in hans musik i hans "privatliv", men jag kan liksom inte förlåta det. Jag har tappat all respekt för honom helt enkelt. Jag lyssnade själv en del på Forever tidigare, innan jag tröttnade och fick höra att han nästan misshandlat sin flickvän till döds. Jag tycker ändå att jag har hyfsat bra anledning till att bojkotta hans musik, hyfsat i alla fall.

HOLA.

Hola amigos! Jag kände att jag behövde vara lite spansk där. Tyvärr kunde jag inte fixa ett sånt där skevt utropstecken som är uppochner i början, men jag hoppas att ni inte blev allt för ledsna ändå.

Idag, precis som många andra dagar, ska jag göra absolut ingenting. Den här grejen som många gillar att kalla "sommarlov" börjar gå mig på nerverna. Vad hade dom tänkt sig att man skulle göra på dom här 2,5 månaderna egentligen? ha ett liv?! pfft! sånna fasoner håller inte jag på med..
Egentligen skulle jag åkt och fikat med en kompis, men hon anmälde sig sjuk nyss så det blir väl inget med det. Alla mina närmsta vänner antingen jobbar eller har rest iväg. Hur kul på en skala?

Äh, jag får väl se vad det blir av den här dagen, om inte annat kan jag ju spendera den med att längta till Turkiet på söndag. Eller gosa med min wünderbara rööööda spade 8) (ni som har läst tidigare inlägg fattar.. om ni inte har korttisdminne, vill säga.)

Här får ni lite musik att shake:a igång kroppen med såhär på morgonkvisten:
(observera att klockan är 10.58)ENTREVISTA goes MODEBLOGG

Efter att ha städat kaninburar idag, känner jag verkligen att jag borde starta en modeblogg(hmm, vadå random?). Det var helt sanslöst vad glamorös jag kände mig där ute i värmen när jag skyfflade skit med fett hår, ett osminkat face, slitna kläder och min lite mulliga kropp. Yes, jag har funnit mitt kall tror jag faktiskt.

Såhär fashionable kan man alltså vara osminkad med en röd men rostig spade i handen(jag var så het så jag var tvungen att censurera ansiktet förstår ni). Det här får bli min första "dagens outfit-bild" tror jag faktiskt, för att inviga modebloggandet menar jag. Tragiskt nog ser man bara min överkropp så jag antar att jag får öva lite på det där med att få till kameran rätt faktiskt.

Det var't lite ljust hemma hos mig förstår ni, jag har absolut inte redigerat kontrasten i photoshop eller så.Kan ridbyxor vara modernt, kan ta mig fan kaninskit också bli det.

Åh, jag hittade just en bit spån i min BH.. känns bra.


Och snälla, ta mina inlägg med en nypa salt.

Intervju med "MyzaaN - Princess Pink"

Här kommer en intervju med MyzaaN - Princess Pink från bloggen: http://myzaans.se
"Jag heter då My Thulin och driver bloggen MyzaaN.se i bloggen världen är mitt namn MyzaaN - Princess Pink
Just därför att jag älskar rosa & tycker att alla  flickor är prinsessor på sitt vis.
Bloggen handlar om min vardag, där allt är möjligt."Vad/vem fick dig att börja blogga?
- Det som fick mig att börja blogga var behovet av att skriva av mig.
Känslan att kunna bli av med saker jag behövde bli av med.

Hur länge har du bloggat?
-Jag har bloggat cirka ett år.
I slutet av juli har jag haft MyzaaNs bloggen ett år.
Innan det blogga jag på devote. En mindre blogg & när läsar antalet började öka bytte jag till blogg.se istället.

Vad är roligast med att blogga?
- Att man får prata och byta tankar åsikter osv med så många OLIKA människor.
Människor som jag inte hade pratat med annars.

Vad gör din/er blogg unik?
- Min blogg är ganska vanlig blogg.
En tjej. Skriver om sin vardag.
Ja ni vet. men jag är mig själv & jag bjuder på mig själv.

Vad gör en blogg "bra" ?
-En personlig blogg är bra enligt mej.
men personlig på rätt sätt. Meterslånga inlägg om hur dagen har varit
NO NO NO!

Vad skulle du ALDRIG kunna blogga om?
-Skulle aldrig blogga om saker jag inte vet vad jag pratar om & saker jag inte kan stå för.
Okej om man typ skriver att ja jag tycker den här verkar bra...& sen är man inte insatt i ämnet.
utan menar typ mer om man skriver jag gillar det här partiet..& sen inte vet något alls om de eller va det står för.

Vad föredrar du, korta eller långa blogginlägg?
- Korta men ändå intressanta.
Vet inget värre än bloggar som har inlägg efter inlägg som är hur långa som helst.
Självklart är en variation bäst.

Följer du några bloggar, isof vilka?
- Jag följer massa bloggar,
följer dock inte så många kända bloggar.
Bara falsksanning för att hålla reda på vem som inte pratar med vem nu för tiden ;D

Vilken blogg har inspirerat dig mest?
- Väldigt svårt fråga.
Vet inte om jag inspireras av någon blogg.
Utan i såfall av själva personen....kanske blondinbella..
Vart är du/vad gör du om 10 år?

Vart är du/vad gör du om 10 år?
- Om 10 år, har jag antingen en egen klädbutik eller så jobbar jag på någon.
Förhoppnings viss kanske jag har någon att dela livet med då...
Får se var livets vindar bär mig ;)

Eller alltså näe..

Det där med att städa kaninburar har ju inte hänt än kan jag ju meddela. Klockan är 14.27 och här sitter jag i nattlinne och funderar på att sticka in i duschen. Jag har lovat mig själv att jag ska ta tag i det idag, och det tänker jag också.. fast.. lite senare. Höjden av lathet, det är jag det.

Åh.


Förresten har ni något bra tips på en hyfsat billig men bra webcam? funderar på att skaffa mig en ny men jag har ingen aning om vilken jag ska köpa..

Sicken underbar dag må jag säga.

NÄST PÅ SCHEMAT: Städa kaninburar. Vi har 4. Stora. Jag JUUUBLARR.

Låt inte skenet bedra, den där kaninen är inte att leka med. Hon har ett rätt så häftigt temperament, må jag säga. 
Bästa uttrycket någonsin det där "må jag säga", må jag säga.


Spontan-Design.

Jag fick nyss för mig att jag var trött på min gamla design, så jag gjorde helt enkelt en ny. Resultatet ser ni ju ovan. Jag är inte supernöjd, plus att jag just upptäckte den där lilla "flärpen" i ena nederkanten av headern som jag inte orkar göra något åt, men jag antar att det speglar mitt blogginnehåll lite, att inte allt är perfekt menar jag, långtifrån faktiskt.

Anyways, såhär såg den "gamla" designen ut..


Uhriynvääghsinfäkhtiounh.

Här sitter jag och har urinvägsinfektion minsann. Inte det mest behagliga jag har varit med om må jag säga, men sen är det ju redan 4:e gången i år jag har det så jag är rätt van vid det här laget. Ja, jag försöker göra allt för att undvika det men så lätt är det minsann inte alltid kanske.

Jag och mammsen drog till akuten i stan förut och som tur var fanns det knappt några andra patienter. Det vart raka puckar med doktor-ponken också.


Doktor: *kommer in i rummet* Jaha, du har problem med vattenkastning?

Jag: Ja.. jag tror att jag har ur..

Doktor: Svider? Många toabesök?

Jag: J..

Doktor: Har du någon kille då?

Jag: Nej.

Doktor: Ingen kille?

Jag: Nej?

Doktor: Ingen alls!? Är dom blinda eller?

Jag: ...

Doktor: Så, lägg dig ner och knäpp upp byxorna nu MINSANN!


Okej, det där sista kanske inte var helt ordagrant det han sa, men det var i alla fall så det kändes och precis det jag fick göra efteråt. Inte i fullt så pervers mening dock, mest bara för att han ville trycka sönder min mage.

Alltid lika kul att ha urinvägsinfektion måste jag säga.


Pussy.. or Wagon?

Det här hittade jag på MSN:s hemsida minsann.

Vänta lite nu.. va? Sen när blev katter lika dyra som bilar? Sen när behöver det ena utesluta det andra? Allvarligt talat, ja, jag förstår att rubriken på något sätt ska vara menad som "rolig", men jag måste också säga att redaktörerna på MSN.se har antingen väldigt dålig humor eller så skolkade dom på sina svenska lektioner. Och biologi lektioner. Och teknik lektioner..
Om vi snackar VANLIG bondkatt här nu då.. och så jämnför vi det med en Mercedes, som på bilden ovan. EN bondkatt kostar en sisådär 0-50 kr, oftast. En Mercedes däremot, kostar en sisådär 200 000 - 700 000, skulle jag tro?

Rätta mig om jag har fel här, men jag antyder att bilen är.. dyrare? Visstvisst, bensin.. kattmat, service, kattsand, veterinär.. det finns ju en hel del andra kostnader man ska inkludera också, men jag tror ÄNDÅ att Mercedesen tar priset. Bokstavligt talat. "Allt om "spendera pengar" på bing.se". Hmm. Ja, spendera pengar kan man ju göra på en massa olika saker. Till exempel.. på katter.
"Jag har lite pengar över.. jag kanske ska köpa en katt eller två? eller en Mercedes? vad är skillnaden?"
Hmm. Alla har vi väl "spontan shoppat" en bil eller en katt förut, eller hur?


Observera, jag är sjukt seriös.


Åh, jag har en förmåga att göra en hel jävla diskussion av absolut ingenting. Bra eller dåligt? You tell me.

Besooookare.

Det är lite intressant det här tycker jag, att jag har besökare även om jag är 110% inte aktiv på den här bloggen. Och jag är ju inte dum. Jag fattar att 99% av alla läsare jag har inte kommer komma hit en andra gång, utan kanske bara tittar in och vänder någon gång. Visst, klart att det skulle vara kul med lite "stammisar" som faktiskt kollar min blogg för att de gillar det de hittar, men det är väl inte särskilt troligt då bloggen inte är större än någon annan.

Så därför tänkte jag fråga er som ser det här inlägget nu... hur många av er kommer att titta in här en andra gång, eller hur många av er tittar in här dagligen?

Det blir ett litet kul test bara, såklart får ni andra "icke stammisar" också gärna kommentera för fulla muggar om ni skulle känna för det liksom 8D

A(NAL)LAN-YA

Analya. åh, det är först nu när jag har börjat packa som det går upp för mig. Vi ska till Turkiet på söndag. Jag skulle nog inte kunna längta mer än såhär minsann.


Ge mig nu, tack.

Sitter på vårat hotell i Tyskland och koll...

pe100611_001 (MMS)

Sitter på vårat hotell i Tyskland och kollar tyska frågeprogram. Jag fattar allt som händer, jag har ju läst tyska i.. alltid, jag LOVAR. Wünderschön!


Riverside Motherfucker!

Jag har just steppat ut ur duschen(direkt översättning från engelska är det koolaste jag vet)
och sitter nu med en blå handduksturban och bloggar. :)

Om ca. 1,5 timma ska jag + familj bege oss ut mot Tyskland för en liten "dygnstur", vi kommer alltså hem imorgon. Igår var't det skolavslutning aka. SOMMARLOV :G och för mig(som är aningens efterbliven) kommer det säkert ta ett tag tills jag faktiskt fattar att vi HAR sommarlov just NU. Det kommer nog efter helgen :)
På söndag är det bara en vecka kvar tills vi ska åka till Turkiet, och för en som jag som gör packlistor en månad tidigare börjar det bli dags att börja packa och planera nu. Det var mycket lättare när man var liten, då gjorde jag allt i tid och tiden gick mycket långsammare. Nu gör jag absolut ingenting och tiden går ändå fort som smör. Var finns logiken i det liksom?

Åh, den här låten måste vara det koolaste jag har hört på länge, gissa om jag kommer sitta och droga den här ända ner till Tyskland?

Spotify:

Sidney Samson – Riverside - Radio Edit


"Båtar!.. Nä, jag har ingen aning."

I brist på rubriker frågade jag min kära vän Fia om hon kunde komma på en rubrik åt mig. Resultatet ser ni ju ganska klart ovan.

Vi sitter just nu i skolbiblioteket och kollar bloggar, gör alltså absolut ingenting. Klockan är 9.35 och jag slutade skolan för dagen för ungefär en halvtimma sedan. Lite ovärt att komma till skolan ja. MEN, jag fick MVG i spanska så lite glad kan jag ju alltid vara minsann :)

Snart ska vi dra och fika men eftersom stället inte öppnar förrän 10 försöker vi ha ihjäl lite tid här.

Jag ville ha en KOOL bild för att avsluta mitt inlägg, så jag sökte på "båt" på Google.
Ja, jag vet, väldigt mainstreem kan man ju tycka.
Men utan resultat. Så jag fick helt enkelt måla en bild själv.


Observera detaljen i hörnet.


I'm not dead, but almost.

Jag är fortfarande vid liv. I alla fall lite. Jag har inte uppdaterat sedan mitt "sjuka-inlägg" när jag sa att jag hade ont i halsen. Denna halssmärta gjorde i alla fall att jag ett par dagar senare fick feber och nu sitter jag här och är förkyld så in helvete. Min röst är en knappt hörbar viskning för att jag hostar konstant och eftersom jag har väldigt svårt för att vara tyst, så blir jag bara hesare och hesare hela tiden. Jag har mest ont i lungorna men även i resten av kroppen för att jag har hostat så mycket.

Så det är så det ligger till. Åh, vad jag klagar. Det här måste säkert vara super-intressant att läsa :)

Det positiva den här veckan är att vi slutar skolan på torsdag = SOMMARLOV 8D
och på fredag åker jag + familj till Tyskland för ett dygn :) och den 20:e åker jag till Alanya i Turkiet :D

Så förutom att jag är extremt förkyld så är det mesta helt effing wünderbart just nu 8D
Åh, ge mig :G


AAAH.

AAAH som i väldigt jävla ont säger jag bara. Min hals bränns. Jag kan inte andas god damn it. Det känns som när man har andats in under vattnet i simhallen. Sådär som när kloren bränner sönder halsen. Sådär som när man knappt kan prata för att rösten är så hes av smärtan. Sådär som när någon har dragit med en kniv på väggarna i din hals. Sådär som när allt man gör skapar smärta.


För er som inte har räknat ut det än, så har jag VÄLDIGT ont i halsen just nu.


Jag VÄGRAR bli sjuk.


WC = What Crap?

Mamma: Vad hände med att du skulle städa toan varannan vecka? Det verkar som att det har blivit varannan MÅNAD på sistone.


Efter dessa ord bestämde jag mig för att faktiskt ta tag i det, eftersom till och med JAG som är lat utav helvete fattar att jag faktiskt måste göra en insats i hushållet eftersom jag faktiskt får bo här helt gratis i övrigt.

Så jag började städa och jag måste säga att dom där månaderna har gjort sina spår, men jag var duktig och skrubbade och skrubbade tills det till slut blev rent. Jag hittade till och med en myra under våran papperskorg som tydligen tyckte att det var kul att bo där. Det tyckte däremot inte jag, så han fick flytta IN i papperskorgen istället. Jag hoppas inte att han blev helt sjukt ledsen för att han fick bosätta sig i papperskorgen istället. Vad skulle jag ha gjort liksom? Jag kunde ju inte lägga honom i toan, där hade jag ju rengöringsmedel så då hade han ju kanske blivit förgiftad :O (inte alls dränkts eller så..)...näe, nu fick jag ju dåligt samvete ju. Stackars myra som bor i papperskorgen. Tänk om han har familj? Tänk om myrdrottningen blir ledsen, OCH tänk om han har barn?!

Och det var där det spårade ur känner jag. Nä, myran får skylla sig själv för att han inte höll sig utomhus, så är det bara. Nu lämnar vi det.


Det var ungefär såhär han såg ut. Väldigt unik för sitt slag må jag säga.


Jag är nästa Krillebooi ohyes.

Är det fel av mig att tycka att detta är lite roligt? Folk som följer mig på Bloglovin gillar också http://rahlenfeldt.blogg.se? Visst, jag känner inte människan och jag följer inte hans blogg så jag menar inte att det skulle vara något "fel" på honom, men Krillebooi?! Jag vet inte om jag skulle kunna vara mer olik någon annan människa än honom(eller vad vet jag, jag läser ju inte hans blogg..)

Antingen så är jag lättroad eller så är detta faktiskt lite småkul. Jag gissar på det första.Varför?

Google kan faktiskt vara väldigt underhållande ibland.Han kanske har parkinson?Jag måste säga att jag undrar detsamma.Varför har Barbie ingen buske som mooor, buske som moor, buske som moooooor...


Intervju med "Elin"

En intervju med Elin från http://elinbeckman.blogg.se

"Heter Elin Beckman, 17 år och bor i Lund. Pluggar första året på samhällsprogrammet men planerar att byta till estetiska programmet med inriktning musik till hösten. Har haft denna bloggen sedan juni 2009. Skriver bland annat om musik, filmer, shopping, filosofi, mina tankar och politik. Tar en del foton och inspireras av vintage."


Vad är roligast med att blogga?
Det jag tycker är roligt med att blogga är att jag kan skriva av mig, visa mina åsikter och tankar. Tycker även att det är väldigt kul att fotografera, redigera och visa upp på bloggen. Sen är det trevligt att få kommentarer såklart!

Vad gör en blogg "bra" ?
Jag tror att det beror lite på vilken sorts person man är. Ofta vill man ju kanske läsa de bloggar som man kan känna igen sig i. Men "grundreglerna" för en intressant blogg skulle jag säga är fina foton och personliga texter, gärna med lite humor.

Vad skulle du ALDRIG kunna blogga om?
Sport och apparater!

Vad gör din/er blogg unik?
Enligt mig är antingen alla eller inga bloggar unika. Jag menar, många bloggar påminner ju om varandra på olika sätt. Men samtidigt så finns det ingen som är exakt likadan som en annan. Men om jag skulle säga vad som är "unikt" med min blogg så är det väl att jag blandar bilder och vardagsinlägg med musik, politik och lite djupare texter.

Följer du några bloggar, isof vilka?
Ja, några stycken följer jag. Först och främst mina vänners. Men även Niotillfem, Sweet Nothing, Shelley Mulshine's och Elinkan.

Vilken blogg har inspirerat dig mest?
Definitivt Niotillfem som Sandra Beijer skriver.

Vem skulle du vilja vara för en dag?
Hemlis! :)

Hur länge har du bloggat?
Egentligen har jag bloggat sedan 2007 tror jag, men 2009 "startade jag om" bloggen efter ett uppehåll.

Vad/vem fick dig att börja blogga?
Jag vet inte riktigt. Jag började skriva mycket texter och fotografera, så istället för att lägga upp allt på bilddagboken/facebook så startade jag en blogg. Hade väl fått en del inspiration från andra bloggar dessutom!

Vart är du/vad gör du om 10 år?
Min dröm är att bli någon slags journalist, kanske filmkritiker. Skulle gärna vilja bosätta mig i USA eller England ett tag dessutom. Los Angeles vore härligt! Så i allra bästa fall jobbar jag väl på nån tidning i LA om tio år, haha!

Ich gehe hinaus.

Åh, Google Translate ger mig tyska rubriker. Jag är 110% säker på att allt är grammatiskt korrekt i min rubrik, mhm absolut, det är ju Google Translate vi snackar om.

Rubriken ska i alla fall betyda "Jag går ut" vilket jag planerar att göra inom en snar framtid. Jag ska inte speciellt långt dock, egentligen bara till altanen för att sedan ramla ihop på en dyna i solen. Jag ska alltså sola. Så att ni vet. Treorna på min skola tar studenten idag så vi andra har fått ledigt, jag har inget emot det. Själv slutar jag skolan på torsdag. Chill.When one has completely no such life at all, he shall play with his webcam.

Do not fear, exakt såhär COOL ser jag ut just nu efter att ha hittat min gamla keps i en av mina lådor. Jag räknade just också ut att detta är andra bilden på mig jag postar på den här bloggen. Vilken amazing bild folk måste få av mig. De enda bilderna jag syns på är två lagom seriösa bilder tagna med en lagom dålig webcam. Underbart.Vadå "bilden är suddig och mörk!? tänd en lampa pucko."? Klandra inte mig. Lathet är genetiskt.


Det är meningen att det ska finnas en jävligt lång rubrik här men jag känner mig tömd på idéer.

Jag är hemkommen från IKEA-besökt sedan länge och inte så mycket "sak-rikare". Jag köpte en likadan lampa som jag har sedan tidigare fast i "mini-version" :) Det vart mys. Sedan kom jag hem och nu sitter jag minsann och spelar "The Sims 3 Drömjobb" efter att ha fått det skickat till mig på posten, jag blev glad att det kom idag ska ni veta.

Jag funderade på det här med drömmar förut förresten. Folk säger ju alltid att man hela tiden ska försöka sträva mot sina drömmar, saker man vill ska gå i uppfyllelse, men vad är det då för skillnad mellan att drömma på natten och drömma på dagen? Jag vill ju inte att mina "nattdrömmar" ska gå i uppfyllelse, i alla fall inte mina mardrömmar, men kan man då drömma mardrömmar på dagen?

Sedan om man hela tiden strävar efter att nå sina drömmar, och till slut uppfyller dem allihopa, borde man inte då förvandlas till den där sagoprinsessan man läst så mycket om och leva lycklig i alla sina dagar? Fast historien har ju lärt oss att människor aldrig nöjer sig. Får de något de vill ha, tröttnar de tidsnog och vill istället ha något annat.

Vi lever inte i en öändlighet och de flesta av oss kommer aldrig uppfylla ens häflten av våra drömmar, men låt oss leka med tanken att vi faktiskt kunde leva i en oändlighet. Vi skulle ha all tid i världen till att uppfylla våra drömmar. Vad händer då när man uppfyllt alla sina drömmar? Blir man då olycklig för att man inte längre har något bra att längta efter? I så fall skulle det ju bli negativt att uppfylla alla sina drömmar. Och då är vi ju tillbaka på ruta ett, där vi drömmer att vi aldrig skulle ha uppfyllt våra drömmar, eller är det där skillnaden på att ångra och att drömma går?

Det är nog inte så stor chans att detta händer för någon av oss, men ändå undrar jag.. är det farligt att drömma? Vågar man verkligen satsa allt för att försöka uppfylla sina drömmar när risken är stor för att man misslyckas och blir olycklig? Allt kommer väl till självförtroende och hur mycket man vågar satsa.

Mina drömmar ändras ständigt. Mitt drömjobb, min drömpartner, mitt drömhus, min drömfamilj... mitt drömliv helt enkelt.


Vad har NI för drömmar?


Det här inlägget blev en ganska rak översättning på mina tankar och jag begär inte att ni ska förstå ett piss, jag vill bara skriva. :)
Är på IKEA med Mammut. Jag måste säga att ...

pe100603_001 (MMS)

Är på IKEA med Mammut. Jag måste säga att alla dom härligt färdigbäddade sängarna känns väldigt lockande efter en alldeles för mättande lunch.


Funniest Internet Errors

Jag låter bilderna tala för sig själva helt enkelt.


Och det får avsluta dagen. Nu ska jag käka glass och plugga spanska. Ja, jag vet att klockan är 22.00.

The State Of Massachusetts

Jag tror att någonting är fel när man står i bara trosor, pilotglasögon och nyduschat hår och hoppar dansar till den här låten.


Hallå där! Välkommen hit. Maria heter jag och skriver här om mitt halvår som universitetsstudent i Brighton, England och livet sett ur min synvinkel. Här kommer jag främst att skriva om mina äventyr i Brighton, träning, The Sims, inspiration och min vardag! Välkommen in!
bloglovinRSS 2.0